marți, 3 iulie 2012

Lovitură de Stat


Halucinant! La 22 de ani după ce peste 1000 de români și-au pierdut viața pentru democrație și libertate, România se întoarce în întunericul lipsei totale de democrație, la fel ca pe timpul atotputerniciei partidului comunist în frunte cu Ceaușescu. Bunul plac al conducătorilor unui partid devine lege supremă în România.
În câteva zile, prin manevre de forță executate pe față, au fost decapitate Instituțiile Statului care nu s-au arătat total aservite PSD, urcat la putere prin manipularea maselor. Numai în câteva zile, Institutul Cultural a fost pus la cheremul Parlamentului, adică al majorității formate de USL.
Monitorul oficial, instrument al manipulării Legilor prin întârzierea sau prin grăbirea publicării lor, a fost preluat de Guvernul domnului plagiator Ponta.
Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a fost înlocuit cu un altul, format din persoane obediente, ceea ce va permite folosirea TVR pentru manipularea cu și mai mare succes a maselor. În disprețul legii, care cere ca în respectivul Consiliu să fie reprezentate toate partidele parlamentare, PDL nu a primit nici unul dintre cele 3 locuri la care avea dreptul.
Curtea Constituțională, forul suprem care decide constituționalitatea  Legilor și a actelor politice, este amenințată cu demantelarea, prin tertipuri vizibile cu ochiul liber.
Președintele Senatului a fost înlocuit cu cel mai absenteist membru al Senatului, Crin Antonescu.
Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost înlăturat din funcție, înlocuit de un membru al USL, Valer Dorneanu.
Președinta Camerei Deputaților va fi probabil înlăturată din funcție în următoarele ore.
Alte asemenea samavolnicii vor urma.
Răsturnarea bruscă și neconstituțională a puterii legitime a unui Stat și preluarea puterii politice de către persoane sau grupuri de persoane, printr-o acțiune rapidă, se numește Lovitură de Stat.
Exact aceasta se petrece astăzi acum în România. Nu este o revoluție, pentru că nu există participarea maselor. 
Pur și simplu, sub ochii populației inerte, un grup de câteva zeci sau câteva sute de persoane preia puterea votată de majoritatea românilor care s-au prezentat la alegeri, întrerupând mandatul politic al aleșilor.
O parte a populației va protesta.
În ceea ce mă privește, sunt sceptică. Crezând în forța democrației recent câștigate, am stat în 1990 timp de 52 de zile în Piața Universității, cerând demisia dlui Iliescu, ajuns ilegitim președinte al Statului, după ce promisese că FDSN nu va participa la alegeri. Dl Iliescu a decretat cu cinism: „Câinii latră, caravana trece.”
Bănuiesc că așa se va petrece și acum. Câinii vor lătra și caravana își va vedea de interesele ei.

Niciun comentariu: